 |
 |
aaaaholymonsterblorp!aaaa
Aspirynki. Składniki: 1/2 kg mąki, 25 dkg masła/margaryny, 28 gdk cukru pudru, 2 jajka, 2 żółtkaSkładniki 35 dag maki 28 dag masla 3 duze zoltka 2 lyzki kwasnej smietany lukier: 3 bialka cukier puder gesty, gladki dzem, swietne sa powidla z moreli W takie dni jak dziś stawiam na takie ciasta, co prawda biszkopt trzeba upiec ale spokojnie można go zastąpić biszkoptami. Dla mnie to ciasto to smak dzieciństwa.Czasem pytacie mnie w mailach czy używam ‚gotowców’ do pieczenia ciast. Więc tak, używam: z lenistwa używam gotowego ciasta francuskiego – świeżego.Ciasta i ciastka»Ciastka kruche, półkruche oraz inne (570) Prawdziwy hit? cynamonowe zawijańce od niezastąpionej bajaderki. a poza nimi jeszcze cały magazyn. |
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.pladwokat.keep.pl
|
 |
 |